Beter in je vel

Herken je dit?

  • Voel je je niet 100%?
  • Zwak en slap nog voor je een stap buiten je bed hebt gezet?
  • Geen zin in ontbijt?
  • Altijd snakkend naar je sigaret?
  • Verlangen naar je eerste biertje van de dag?

 

Hoogste tijd om dit te veranderen. Dat begint bij jezelf! 

 

Waarom?

Een zwakkere gezondheid heeft effect op je dagelijks leven en je werk. Het loopt niet soepel. Je haalt er niet alles uit wat je zou willen. Naast problemen met je gezondheid kunnen ook andere klachten de kop op gaan steken.

Lekker in je vel zitten helpt:

  • om goed te kunnen werken,
  • om beter te presteren,
  • leidt tot meer zelfvertrouwen,
  • geeft voldoening en meer werkplezier.

 

Dat wil jij toch ook?

Zo doe je dat

Een goede gezondheid begint bij jezelf. Zet jezelf op de eerste plek, zorg goed voor jezelf. Dat is geen luxe, maar prioriteit. Vaak weten we maar al te goed wat een ander nodig heeft. Het grote geheim: dit heb je zelf ook nodig!

Dus, bedenk allereerst waardoor je je niet 100% voelt.

Gezonder eten

Sta eens stil bij je eetpatroon. Het voedingscentrum geeft eenvoudige tips om gezonder te gaan eten. De caloriechecker geeft de voedingswaarden en voedingsstoffen van vele verschillende producten.

De app Kies ik gezond? helpt bij het maken van gezonde keuzes. Met de app Mijn eetmeter hou je bij wat je dagelijks eet en drinkt.

Stoppen met roken

Ben jij klaar om te stoppen met roken? Doe de test. Zet de stap om te stoppen. Kijk op deze website om je kans op succes te vergroten.

Apps om je te helpen om het vol te houden zijn Stop SmokingEasyQuit en Quit Now

Alcohol onder controle

Test je alcoholgebruik. Wil je minder drinken of stoppen, kijk hier voor anonieme hulp. App om je te helpen om het vol te houden is Maxx.

Beslis wat je eerst aan wil pakken. Bedenk wat je daarvoor nodig hebt. Verbeter je gezondheid en krijg weer energie van je werk en je leven.

En als dat niet lukt?

Vraag hulp als het niet goed gaat. Of als je een stok achter de deur nodig hebt. Praat erover met je partner, je beste vriend(in), je dokter. Ook je manager, je bedrijfsarts of een vertrouwenspersoon kan jou verder helpen. Neem de hobbel en ga in gesprek.

Klaar om duurzame inzetbaarheid te verbeteren?

Wil je aan de slag of wil je zien hoe Bentlie werkt?
Plan een gratis kennismaking in de agenda van een van onze productspecialisten.