Meer energie aan het einde van je werkdag

Meer-energie

Herken je dit?

  • Plof je uitgeblust op de bank als je thuis komt?
  • Tel je de dagen naar het weekend af om bij te komen?
  • Lijkt alles je teveel?
  • Zuigt je werk je helemaal leeg?

 

Dan loopt je energie-accu langzaam maar zeker leeg. Kom in actie voordat je accu helemaal leeg is.

 

Waarom?

Je brandt op. Je riskeert langdurige uitval en een hele moeizame weg terug. Dat kun je voorkomen. Door jouw probleem te herkennen en te erkennen.

Doe dit niet alleen voor jezelf. Ook jouw naasten hebben last van jouw situatie. Je partner, kinderen, je collega’s en vrienden. Iedereen merkt dat jouw kaarsje uitgaat.

Door het probleem aan te pakken, word je weer die persoon die iedereen kende. Je krijgt weer plezier in je leven en je werk. Het zal niet makkelijk zijn. Het zal je wel veel opleveren.

Zo doe je dat

Voor jezelf

De vraag is waar jouw energie-lek zit. We gaan natuurlijk over je werk praten. Maar denk eerst aan

  • voeding
  • bewegen
  • water drinken
  • slapen

Voeding

Op deze pagina vind je vele concrete maatregelen voor goede voeding. De hele korte samenvatting is meer groenten en fruit en minder vet en zout. Je voelt je beter met goed eten.

Bewegen

Bewegen geeft het lichaam ook echt energie. Het vermindert de aanmaak van slechte stoffen en verhoogt de aanmaak van goede stoffen in je lichaam. Een half uurtje wandelen per dag maakt al een groot verschil. Wil je meer weten over bewegen? Hier vind je meer informatie.

Water drinken

Meer water drinken maakt je minder snel vermoeid en je kunt je beter concentreren. Vind je kraanwater saai. Koel water in de koelkast of geef er een smaakje aan met een klein stukje fruit.

Slapen

Goed slapen geeft veel energie. Probeer te achterhalen waarom je niet goed slaapt. Het kan van alles zijn. Je matras, frisse lucht in de slaapkamer, goed dekbed, en een vast slaappatroon.

Bekijk hier meer tips.

Als het echt moet, zijn er nog slaapmiddeltjes zoals melatonine en andere natuurlijke producten. En heb je een heel groot slaapprobleem? Vraag een paar slaappillen aan jouw huisarts. Een paar goede nachten kunnen jouw energie- accu al een flinke boost geven.

In je werk

Ook in je werk kunnen een aantal energielekken zijn.

Een goede werkplek heeft frisse lucht, licht en alle spullen om lekker te kunnen werken. Mis je een van die dingen? Dan is dat een energielek. Vraag je leidinggeven naar verbetering. En hier vind je nog meer maatregelen die met je werkplek kunnen helpen.

Je collega’s kunnen ook behoorlijke energielekken veroorzaken. Zijn je collega’s vaak futloos, chagrijnig of maken een vermoeide indruk? Dat heeft ook effect op jou. Als je lef hebt, benoem je dit bij deze persoon. En anders geef je het aan bij je chef of in de team-meeting.

En natuurlijk kan jouw werk zelf een energieslurper zijn. Als je werkzaamheden je niet motiveren, dan loop je er op leeg. 

Is je werk het probleem? Praat met je leidinggevende!

Het gesprek aangaan is vaak de grootste drempel om in actie te komen. Maar dit gesprek met je leidinggevende is erg belangrijk. In de werkcultuur heerst veel schaamte om te zeggen dat je al langer niet op je plek zit. Toch kan het jou én iedereen ten goede komen als je er open en eerlijk over bent.

Geef jouw medewerkers energie

Wil je aan de slag of wil je zien hoe Bentlie werkt?
Plan een gratis kennismaking in de agenda van een van onze productspecialisten.