Krijg meer invloed op je werk

werkplezier-2

Herken je dit?

  • Werken de regels op het werk niet?
  • Krijg je opdrachten van anderen die je moeilijk of niet goed kunt uitvoeren?
  • Wordt je werk regelmatig en storend onderbroken?
  • Werk je onder zulke grote tijdsdruk dat je je werk niet goed kunt doen?

 

Hoogste tijd om meer invloed op je werk uit te oefenen. Te beginnen door deze pagina te lezen!

 

Waarom?

Geen invloed hebben op wat je doet en hoe je het doet kan een grote stressbron zijn. Een bewegend doel is moeilijk te bereiken. Het geeft gevoel van machteloosheid, frustratie en demotivatie.

Door te werken aan je invloed, verbetert jouw werksituatie. Je krijgt ook voldoening als het je wel lukt dingen te veranderen en jij je werk weer goed uit kan voeren.

Zo doe je dat

Je kunt jouw invloed vergroten door ‘De cirkel van invloed’ van Stephan Covey toe te passen. Deze cirkel beschrijft hoe je door proactief handelen je invloed op je werk kan vergroten. 

Je krijgt toelichting over hoe je grip kunt krijgen op dingen die je wel kunt beïnvloeden. In deze blog kun je hier meer over lezen.

Er bestaan veel boeken over “De cirkel van invloed” van Stephen Covey. Je kunt er ook trainingen en cursussen in volgen. Het voordeel daarvan is dat je dan gelijk praktisch bezig bent. Je leert dan hoe je meer invloed kunt krijgen. En dat is je doel.

En als dat niet lukt?

Als je met de “Cirkel van Covey” niet verder komt, is er ook wat anders aan de hand. Dat vraagt om een andere aanpak. 

In deze blog wordt jou een andere weg gegeven naar meer invloed. Als je er zelf niet uit komt met de kennis van “De cirkel van invloed”, kan het verstandig zijn hulp te vragen van een coach.

Misschien dat je ook een familielid of vriend kunt vragen hier samen over te praten. Een open gesprek met iemand die je goed kent, kan je ook goed op weg helpen.

Klaar om duurzame inzetbaarheid te verbeteren?

Wil je aan de slag of wil je zien hoe Bentlie werkt?
Plan een gratis kennismaking in de agenda van een van onze productspecialisten.