Wijzer met pensioen

pensioen

Herken je dit?

Je leest en hoort dagelijks dat je langer moet werken. En dat pensioenen voorlopig niet geïndexeerd worden. Het duurt voor jou misschien nog even, maar jij wil wel weten waar je aan toe bent. En je wilt ook met pensioen leuk kunnen leven. Kan ik dat, vraag je je af.

 

Waarom?

Je pensioen goed regelen is een zaak van de lange adem. En de juiste beslissingen te nemen. Het gaat niet alleen om geld. Er zijn vaak ook mogelijkheden om eerder te stoppen. Met een goed geregeld pensioen heb je echt iets om op uit te kijken. En dat kijken begint voor jou met het lezen van deze pagina.

Ontdek hoe

Je hebt twee belangrijke vragen voor jouw pensioen. Wanneer kan ik met pensioen? En hoeveel inkomen heb ik als ik met pensioen ben?

Afspraken over pensioen liggen vaak vast in CAO. Je kunt het pensioenfonds bellen voor meer informatie. Bij ‘Hier vind je meer informatie’ hebben we een link met een overzicht van alle pensioenfondsen.

De hoogte van je pensioen kun je heel gemakkelijk vinden met de pensioenchecker app. Met deze app kun je met je DigiD inloggen. En dan vind je de exacte informatie over de hoogte van je pensioen.

En als dat niet lukt?

Vraag hulp als je niet de antwoorden op jouw vragen kunt vinden. De afdelingen HR of personeelszaken kan je er vast meer over vertellen. Of je met de juiste mensen in contact brengen. Vaak zijn er collega’s die er zich heel erg in pensioenen verdiept hebben. Praat met deze collega’s over wat zij weten van het pensioen. En dan zijn er ook nog gespecialiseerde pensioenconsultants.

Hier vind je meer informatie

Klaar om duurzame inzetbaarheid te verbeteren?

Wil je aan de slag of wil je zien hoe Bentlie werkt?
Plan een gratis kennismaking in de agenda van een van onze productspecialisten.