Inzicht in duurzame inzetbaarheid voor 25.000 medewerkers

Duurzame Inzetbaarheid is een belangrijk onderwerp. FLOW ondersteunt 272 Nederlands woningbouwcorporaties met zo’n 25.000 medewerkers op dit terrein.

Bentlie heeft voor FLOW een aantal tools hiervoor ontwikkeld. Met de DI-Scan krijgt iedere medewerker die instrumenten die voor zijn of haar situatie zinvol zijn. De DI-Scan geeft in 5 minuten inzicht in hoe het nu met je gaat en wat je zelf kunt verbeteren.

Flow di scan (1)

Totstandkoming

FLOW en Bentlie werkten al langer samen. Bentlie heeft eerder voor dit project al het loopbaanwijzer portaal voorzien van een loopbaanadviesrapport voor FLOW. Vanaf de start was het doel om de samenwerking uit te breiden met additionele instrumenten.

Bundeling van tools in één platform verhoogt zowel efficiency als kwaliteit voor de gebruiker. En de gebruiker staat centraal bij FLOW. De Scan is een onderdeel van dit instrumentarium. En een hele bijzondere.

Laagdrempelige Scan voor de medewerker

Er is gekeken naar alternatieven, maar veel beschikbare scans werden door de omvang met vele items als minder geschikt beoordeeld. Een korte geconcentreerde scan verlaagt de drempel voor de gebruiker. Het idee is juist om een korte scan te hebben. FLOW wilde graag iets wat medewerkers ook daadwerkelijk willen invullen. Het moet aantrekkelijk eruit zien, gebruiksvriendelijk zijn en vooral waarde bieden voor de gebruiker.

Eenvoudige integratie met het portaal

Een van de belangrijke punten vanuit FLOW was dat er integratie mogelijk is met het huidige portaal van FLOW. De Scan is nu helemaal geïntegreerd in het FLOW portaal. Zo kunnen de gebruikers aan de hand van de resultaten gelijk acties kunnen uitvoeren in de FLOW-omgeving. Bijvoorbeeld een loopbaanwijzer of een gesprek met een adviseur. Deze acties hebben betrekking op de antwoorden van de gebruiker. Maatregelen op maat dus.

Maak duurzame inzetbaarheid meetbaar
  • Alle handvatten om de succesfactoren te waarborgen
  • Meet je aanpak op duurzame inzetbaarheid KPI’s
  • Sturing door een overzichtelijk dashboard

Resultaat

De uiteindelijke Scan is een tool geworden geheel verworven in de FLOW web omgeving. 

Na het starten van de Scan kan er gekozen worden tussen vier onderwerpen van duurzame inzetbaarheid. Elk met een aantal korte vragen met betrekking tot het desbetreffende thema.

De vragen zien er als volgt uit

Na het invullen van de vragenlijsten krijg je als gebruiker een persoonlijk rapport met te nemen vervolgacties. Deze acties zijn weer gelinkt aan de online omgeving van FLOW. 

De resultaten worden weergegeven per duurzaam inzetbaarheids thema met aanbevolen acties, mocht dit nodig zijn.

Net als FLOW duurzame inzetbaarheid verbeteren?

Plan een gratis demo in de agenda van een van onze productspecialisten.