FAQ

Een nieuwe vragenlijst instellen

Hoe geef ik een naam aan een vragenlijst?

Selecteer ‘Nieuwe MTO/DI scan’ en geef een titel.

Kan ik de taal van een vragenlijst instellen?

Nee, het Bentlie platform is op dit moment in het Nederlands beschikbaar.
Vragen worden niet automatisch vertaald.

Hoe verzend ik een vragenlijst?

Een actieve vragenlijst wordt automatisch verzonden naar de doelgroep op aangegeven datum.
Een inactieve vragenlijst kan handmatig verzonden worden. Ga naar Doelgroep, selecteer alle personen die je wilt uitnodigen en klik op Meer acties/Uitnodigen.

Actief:

Inactief:

Wat betekent de begindatum van een vragenlijst?

De begindatum is de datum dat een vragenlijst uitgestuurd wordt als deze actief is.

Wat betekent de sluitingsdatum van een vragenlijst?

Een sluitingsdatum is alleen relevant voor periodiek verstuurde vragenlijsten. Na deze datum zal de vragenlijst niet meer verstuurd worden.

Wat betekent periodiek versturen?

Periodiek versturen betekent dat je dezelfde vragenlijst herhaaldelijk verstuurt.

Hiermee krijg je trends in beeld. (Bijvoorbeeld een MTO die 1x per jaar verstuurd wordt om te kijken naar veranderingen in de tevredenheid onder medewerkers. Of een DI scan die iedere 6 maanden aangeboden wordt aan alle medewerkers voor persoonlijke duurzame inzetbaarheid.)

Kan ik een periodieke vragenlijst eenmalig versturen, bijvoorbeeld alleen naar nieuwe werknemers?

Ja. Je kunt bij periodieke vragenlijsten deelnemers na één keer automatisch laten deactiveren, zodat alleen nieuwe medewerkers uitgenodigd worden.

Privacy en anonimiteit

Wat betekent ‘volledig anoniem’?
Anonimiteit wordt gedefinieerd met een minimum aantal vereiste antwoorden voordat geaggregeerde resultaten weergegeven worden. Antwoorden zijn niet te herleiden naar een persoon. Dit minimum verschilt tussen MTO en DI.
Bij een MTO definieert degene die het opzet eerst of de vragenlijst anoniem is of niet. Bij ‘volledig anoniem’ worden standaard 7 antwoorden vereist. Dit kan op aanvraag veranderd worden.
Een DI scan is altijd anoniem. Er moeten minimaal 30 antwoorden zijn voordat er een geaggregeerd organisatieresultaat weergegeven wordt.

Wat betekent ‘gedetailleerd voor procesbeheerder’?
Dit betekent dat de persoon die de MTO opzet wel inzicht krijgt in de resultaten van een persoon en de naamsvermelding ziet bij persoonlijke commentaren. Als de resultaten gedeeld worden, dan is het minimum aantal antwoorden vereist. Bovendien ziet degene met wie resultaten gedeeld worden geen namen bij de persoonlijke commentaren.

Wat betekent ‘gedetailleerd voor gebruiker’?
Dit betekent dat de MTO niet anoniem is en er geen minimum aantal antwoorden vereist is voordat resultaten weergegeven worden. Men ziet namen bij de persoonlijke commentaren.